Logo Jus de Mer

Jus de Mer

Over ons

Passie voor het bier

Jus de Mer Bart Mortier en Alexander Verlinde

Op een hopscheut van het Middelkerkse strand vindt u de brouwerij Jus de Mer van de 2 bierfanaten Bart Mortier en Alexander Verlinde.

Hun passie voor het bier bracht hen samen in oktober 2014.

3 jaar werd er volop geëxperimenteerd in de garage. Het eerste brouwsel van 20 liter zag het licht in de herfst van 2014. Elke maand werd er op zondag gesleuteld aan het recept tot dat Alexander en Bart voor 100% tevreden waren van het resultaat.Met de opkomst van het kusttoerisme zagen ook zij enkele winstgevende mogelijkheden: de steenbakkerijen en de brouwerijen.

Onze passie

Goed gebalanceerde bieren met een eigenzinnig trekje.

Een stukje achtergrond

Jus de Mer staat voor artisanaal brouwen met behoud van traditie waarbij kwaliteit altijd op de eerste plaats komt.

Ons eerste bier is dan ook het resultaat van meer dan 2 jaar testen, proeven, aanpassen, verbeteren.

Ons eerste bier

Ons eerste bier, Jus De Mer blond, is meteen een voltreffer. Zowel bierkenners als occasionele bierdrinkers kunnen deze fruitige blonde tripel zeker appreciëren.

Het is een hoppig bier van hoge gisting van 7,2 °met mooie helderheid. Goed doordrinkbaar met eigen karakter, mooi in balans en voldoende body.

Eerste brouwerij aan de Belgische kust

De eerste brouwerij aan de Belgische kust was een feit.

Toen het pand te koop kwam waar in de 19e eeuw de brouwerij/bottelarij Lion D’Or gevestigd was werd er niet getwijfeld.

Om de kosten te drukken werd het ganse gebouw in de Westendelaan met eigen handen in zijn oude glorie hersteld. De zalen kunnen afgehuurd worden voor feesten en evenementen.

Een nieuwe loods werd achter het bestaande gebouw opgericht om er een splinternieuwe brouw en bottelinstallatie in onder te brengen.

Een rondleiding reserveren

Hoe wordt Jus de Mer gebrouwen? Wat is de geschiedenis achter de brouwerij? Kom het volledige verhaal achter Jus de Mer te weten tijdens een uitgebreide rondleiding gevolgd door een degustatiemoment.